Critical Music представя ‘Underground Sonics’ (аудио)

MP3/Даунлоуди, Ревюта — От на януари 27, 2014 в 17:13

От днес официално може да намерите компилацията ‘Underground Sonics’, разпространяваща се от Critical Music. Тя е първото издание на лейбъла за 2014 г., като със своите 18 трака успява да покрие целия спектър на дръм и бас стила. В солидната траклиста просто няма слабо място!

За увод на компилацията е поставен дългоочакваният химн ‘The Clock Ticks’ на Dub Phizix, който отдавна напираше да види бял свят. Веднага след него следва Ivy Lab (Sabre, Stray и Halogenix) със своя ‘Baby Grey‘, както и гласовете на две от най-лиричните емсита на сцената – DRS и Redders. Първият работи с Foreign Concept по ‘Falling Star’, а вторият – със Sam Binga по ‘Lef Dem’ (предишният им сцепващ сингъл ‘Ayo’ отразихме ТУК).

Чудото Mefjus се колаборира с Inside Info, като заедно момчетата се гмуркат в мрачните дълбини с трака ‘Repentance’. Чуваме и един Enei (Slender’), а след него нетипично изчистеното парче на Noisia и The Upbeats. След тях Phace и Stealth обръщат посоката на 90 градуса. Техните ‘The Set Up’ и ‘Chimera’ са си направо като два шамара след уравновесеното звучене на предходните продукции.

Десетото парче е едно от най-любимите ни от компилацията. То идва от Stray и се казва ‘Everytime’. Бристълското трио Ruffhouse (Pessimist, Vega и Cooper) за пореден път ни убеждават, че са едни от най-обещаващите артисти в стила. С ‘Next Phase’ (заглавието е доста на място), който е 7:34 минути(!), си е чисто доказателство как се строи трак тип „пътешествие“.

Шефчето на Critical Music – Kasra, показва завиден минимализъм в ‘DFM’, а след това Emperor ни раздвижва доста фънки със своят ‘Control’. Halogenix е ‘Maniac’, а горспоменатите Kasra и Enei успокоително ни нашепват да дишаме с трака си ‘Breath’, след като са ни оставили без дъх. Отваряме скоба, за да напомним, че предстои да видим двамата само след месец и половина, на тазгодишния Horizons Festival през март!

Sabre разчупва атмосферата и показва интересна продукция с коледната ‘Cashmere For Christmas’. На финала танцуваме с ‘The Saboteur’ на Emperor и Centra, а Blocks и Escher предлагат едно олдскул звучене, ремиксирайки ‘Thinline’.

Това в най-общи линии е качествената разбивка на цялата траклиста. Без съмнение ‘Underground Sonics’ е една от компилациите на годината – час и половина първокласен дръм и бас с разнообразно съдържание, съставено от едни от най-интересните имена в жанра.

Официалното превю на албума можете да чуете тук:

„Критичният“ лейбъл е създаден от Kasra и той го движи доста успешно вече 12+ годиниНачалото е поставено през 2002 г., като за Critical е издавана музиката на някои от най-уважаваните имена на дръм и бас сцената: дебютните албуми на Enei и Sabre, няколко интересни компилации, катко и множество сингли от Breakage, Calibre, Foreign Concept, S.P.Y, Break, Rockwell, Stray, Lenzman, Total Science, Jubei, Spectrasoul, Vicious Circle, Icicle, Emperor, Xtrah, Dub Phizix, Mefjus, Ivy Lab и много, ама много други!

Повече за Critical Music ще намерите на:

Official site: http://www.criticalmusic.com
Twitter: https://twitter.com/CriticalMusic
Facebook: https://www.facebook.com/criticalmusicdnb
Soundcloud: https://soundcloud.com/critical-music

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes