BOB MARLEY TRIBUTE 2014 (7 февруари @ *MIXTAPE 5*)

Събития (минали) — От на януари 25, 2014 в 11:12

Ако беше все още сред нас, на 6 февруари 2014 г., великият реге певец и общественик Боб Марли щеше да отбележи своя 69-ти рожден ден. По този случай неговите български поддръжници за пореден път няма да пропуснат да отбележат рождението му и макар с ден закъснение, ще отпразнуват празника подобаващо! Тази година събитието ще се проведе на 7-ми февруари, под наслова „BOB MARLEY TRIBUTE 2014“. 

Pожденият ден на Боб Марли стана неизменна част от най-красивите и значими събития за реге сцената в България. Вече за трета поредна година Roots Rocket е в основата на най-мащабното парти в чест на „Tuff Gong“ и разпространението на глобалното му послание за една любов и единство.

Няма да бъдем многословни, защото истинската музика говори… Тази година към празника в София ще се присъединят изпълнители, физически разделени от стотици километри, но обединени от една идея. Това са посланикът от Сърбия PRINCE SOL и безкомпромисната ALKA DUB SOUNDSYSTEM от морската ни столица.

Домакините от ROOTS ROCKET BAND са заредили ракетата със 100-минутен, 100-процентов „MARLEY“-сет, включващ органичен микс от класики в комбинация с няколко редки перли за ценителите! Освен почит към легендата SEN I, ZAFAYAH и JAHMMI YOUTH ще споделят и няколко строфи от творчеството на JR.GONG, STEPHEN и още няколко изпълнители от родословието на ROBERT ‘NESTA’ MARLEY, в потвърждение на думите му: „My music will go on forever…“

Стартът на партито е поверен на набиращияа свръхзвукова скорост продуцент, изпълнител и селектор на ROOTS ROCKET лейбъла – KIN DREAD, който ще ни изстреля в по-добрата реге вселена. Кацането е само едно – точно в 04:20, за да споделим учтиво: „Excuse me while I light my…“

Повтаряме: денят е 7 февруари 2014 г., мястото – *MIXTAPE 5*. Входът е 6 лв. до 23 ч. и 8 лв. – след това! Начало – 22:00 часа.

За първа година събитието се разраства извън пределите на столицата. Ракетен огън ще запали Babylon и на следните места:

07.02.2014 – Мерудия, NRG_D @ Vintage 33 (Варна)

08.02.2014 – Мерудия, NRG_D @ DaDa (В. Търново)

Roots Rocket Band

През май 2011 г. Roots Rocket Label представя едноименния и обновен формат на Root Souljah – Roots Rocket Band. Изпълнителите от първата българска реге група вече имат турнета в Словения, Румъния, Гърция и Македония. През лятото на 2013 г. Roots Rocket печелят ежегодния конкурс на най-големия европейски реге фестивал – Rototom Sunsplash, за най-добра реге група от Източна Европа. Сериозната заявка за присъствието на Roots Rocket на европейската реге сцена е направена, публиката ги харесва, а новите фестивални покани не закъсняват.

Групата изнасят концерти в Сърбия, Турция, Чехия и Швейцария. Последната им изява зад граница е на Uprising Reggae Festival (Словакия), където споделят главната сцена с реге легендите Israel Vibration, Ky-Mani Marley, Capleton, Busy Signal, Protoje и др.
Органичният реге груув и позитивните послания, подплатени със завладяващата брас секция на бандата, са част от елементите на успешната им музикална мисия.
Първият им концерт за 2014 ще бъде именно на Bob Marley Earthday Tribute, в ‘Mixtape 5’.

Повече за Roots Rocket ще намерите на:

Official sitehttp://rootsrocket.org/
Twitter: https://twitter.com/roots_rocket
Facebookhttps://www.facebook.com/rootsrocket?fref=ts
Soundcloudhttps://soundcloud.com/rootsrocket
Youtubehttp://www.youtube.com/RootsRocketBG

 

Prince Sol е реге селектор и singjay, основател на Ital Vision Soundsystem (Сърбия и Черна Гора). Той е един от основните реге дейци и раста посланици на западната ни съседка. Освен с организацията и реализацията на множество събития от локален и международен характер Prince Sol стои зад мащабния проект „Roots and Sound“ – онлайн платформа, чийто основен фокус е популяризирането и обединенето на всички изпълнители и организации, посветени на реге музиката от Балканския полуостров.

Музикалните послания, които изпраща Prince Sol чрез своето творчество, както и изпълненията му на живо, спечелват вниманието на ъндъргрануд средите и soundsystem-културата в Сърбия и чужбина. През годините той споделя сцената и работи с имена като Errol Bellot, Dubtafari, Heartical, Black Ark Crew, Radikal Dub Kolektiv, Zafayah, Sen I, NRG_D, Jahmmi Youth, 1Leu, Mistah Boogie и мн др.

 

Kin Dread започва да се занимава с музика през 2007 година. Първите му музикални изяви са свързани с групата Loading In Progress, в която той е композитор и вокалист.
През 2010 г. започва да продуцира музика за Jahmmi Youth, а година по-късно, зaедно със Sen I и Zafayah, става част от колаборацията Roots Rocket Sound. През 2012 г. той издава първия си самостоятелен EР-албум под името „Дом“. В момента е един от продуцентите и основен селектор на Roots Rocket Label.

 

YouthManе резидент-диджей в две от местата за ъндърграунд музика в град Варна. Той поддържа постоянен контакт с публиката и вплита разнообразие от музикални стилове в сетовете си. Стремежът му към реге/дъб музиката и SOUNDSYSTEM-културата го тласкат към изяви отвъд клубната и бар сцена. Така се заформя идеята за ALKA DUB SOUNDSYSTEM, където заедно със съмишлениците си се придържа към ROOTS MUSIC звука.
Изявите му на сцената включват участия във FUNCITY – младежкият фестивал на Варна, посещението на кораба на Грийн Пийс на Морска гара Варна, селектор за автономните ‘Reggae Church‘ мероприятия в Чикаго (САЩ), подгряващ селектор за Roots Rocket Band и организатор на предстоящите реге вечери в Солидарен Център-Варна.
Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

1 мнение

  1. iliqn казва:

    v kolko zapochva partyto?

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes