Amnesty International – „It’s not happening here. But it is happening now.“

Статии — От на януари 13, 2014 в 11:56

През май 2013 г. международната организация за правата на човека Amnesty International стартира новата си рекламна кампания в Швейцария. Тя цели да представи на широката общественост снимкови факти за насилието по света. 

Инициативата е създадена по идея на Walker Werbeagentur Zuerich и протича под наслова „It’s not happening here but it is happening now“ („Не се случва тук, но се случва сега“, бел.ав.).

На публични места, предназначени за реклмани постери, са поставени билбордове, отразяващи паралелната действителност.

Акцентът в статичната конструкция са не приликите със самата локация на разположение на рекламата, а реални жрналистически фотографии, документирали различни актове на посегателство над човешките права в страни, където те присъстват с пълна сила (Ирак, Китай, Судан).

amnesty_international_420x600

Чрез специална софтуерна обработка репортерските кадрите са поставени върху предварително заснетите места като автобусни спирки, гари и улици.

Инициативата има за задача да удостовери и информира публично гражданите относно насилието по света. Плакатите носят послание, че макар физическите брутализми да не се случват директно пред очите ни, те са реалност и се случват на километри от нас.

Кампанията е преведена на няколко езика и се провежда в различни държави.

amnesty_international_400x600-ED

Amnesty International е неправителствена организация с нестопанска цел, създадена през 1961 г., в Лондон. Тя се радва на повече от 3 милиона последователи, които споделят концепцията ѝ за защита на човешките права.

Повече за Amnesty International ще намерите на:

Official site: http://www.amnesty.org/
Facebook: https://www.facebook.com/amnestyglobal/info

Тагове: , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes