Най-доброто от 2013 година: Албуми № 45 – 41

MP3/Даунлоуди, Ревюта — От на януари 17, 2014 в 02:33

След като ви показахме обърнатите в хронологичен ред първи 5 албума от нашия „ТОП 50“ за изминлата 2013 г., следва да продължим с тези, които заемат местата от 45 до 41.

————————————————

45. Eminem – ‘The Marshall Mathers LP 2’ [Aftermath Entertainment, Shady Records, Interscope Records]

За Eminem може да се говори със седмици. Биографията му е дълга и шарена, което веднага ни отказва да се впускаме в писания за това кой е той, от къде е и какво му се е случило през 41-годишния му престой на Земята.

The Marshall Mathers LP2 е осмият му самостоятелен албум и с него той се връща 13 години назад, когато излезе предходният ‘The Marshall Mathers LP‘. Парчетата в продукта от миналата година – като тематика, герои и истории – са доста сходни с тези от първата част. И проблем за голяма част от критиците е именно този факт.

Не е особено креативно, артистично и впечатляващо 13 години по-късно текстовете ти да продължават да са наквасани с нецензорни думи, хомофобски и сексистки нагласи и дори понякога с липса на смисъл… все пак си на 40.

Никой не може да отрече обаче техническите и лирически способности на Eminem, но за това е нужен един по-сериозен анализ, който ще ви спестим. На първо слушане албумът е „окей“. Няма нещо, което да те накара да го слушаш отново и отново, както примерно са те карали ‘The Slim Shady LP’ (1999 г.), ‘The Marshall Mathers LP’ (2000 г.) или ‘The Eminem Show’ (2002 г.). И всеки пак си заслужава нужното внимание.

Повече за Eminem ще намерите на:

Official site: http://www.eminem.com
Twitter: https://twitter.com/Eminem 
Facebook: https://www.facebook.com/eminem
Soundcloud: https://soundcloud.com/shadyrecords/

44. Special Request – ‘Soul Music’ [Houndstooth Recordings]

Special Request всъщност е небезизвестният електро/текхаус диджей Paul Woolford. Под новият си псевдоним той се връща към рейв и олдскул джънгъл ерата. През 2012 г. създава едноименния си лейбъл (респ. Special Request) и пуска на пазара 3 самостоятелни издания. Година по-късно излиза масивният му дебютен албум ‘Soul Music за създадения през изминалата година Houndstooth!

‘Soul Music’ черпи вдъхновение от някогашните пиратски радиостанции в Англия и звучи както автентично, така и съвременно. Специално за албума Woolford е оборудвал студиото си с всевъзможни машинарии, сред които и радиоприемници от едно време.

Албумът излиза в дигитална версия, на 3 плочи и на 2 диска, като вторият включва ремикси от други артисти и е с общ обем от 23 трака. Звученето е много разнообразно и стилово може да се категоризира като съчетание между техно, дръм и бас, джънгъл, хардкор и електро.

Слушайте парчетата от албума тук:

Повече за Special Request ще намерите на:

Twitter: https://twitter.com/special_request 
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Special-Request/187929584633014
Soundcloud: https://soundcloud.com/paulwoolford
https://soundcloud.com/specialrequest

43. Etherwood – ‘Etherwood’ [Med School]

Etherwood ни е другарче и много му се радваме! Прави хубава музика и заслужава място в нашите ТОП 50! Но вместо да преразказваме биографията и информацията покрай дебютния му албум, ще ви насочим към интервюто, което успяхме да организираме с него в края на миналата година.

Единственото ново нещо, което ще добавим, е че Woddy бе номиниран в три категории на Drum&Bass Arena Awards, първите две от които спечели: за „Най-добър нов диджей„, „Най-добър нов продуцент“ и „Най-добър албум„.

Можете да чуете официалното превю на албума тук:

Повече за Etherwood ще намерите на:

Official site: http://www.etherwood.co.uk
Twitter: https://twitter.com/EtherwoodUK
Facebook: https://www.facebook.com/etherwood
Soundcloud: https://soundcloud.com/etherwood

42. Wiley – ‘The Ascent’ [Warner Bros. Records, One More Tune (OMT)]

Richard Kylea Cowie, a.k.a. Wiley, a.k.a. Eskiboy, a.k.a. бащата на грайма, навярно е познат на всеки, четящ изданието ни. Член и водеща фигура в легендарното крю Roll Deep, както и в Boy Better Know, той вече е с 8 самостоятелни албума зад гърба си. Култовият ‘Treddin on Thin Ice бе издаден от XL Recordings през 2004 г., но до ден днешен е смятан за един от най-ключовите в стила. Впоследствие Wiley издава албуми за Big Dada и за собственият си лейбъл Eskibeat Recordings.

The Ascent е нещо друго. Албумът излиза за Warner Music Group и още с появата си през юли 2012 г. първият сингъл с Ms D – ‘Heatwave’, оглави редица класации. Следващите песни от продукта също са доста успешни – ‘Can You Hear Me? (Ayayaya)’, ‘Reload’ иLights On’.

Албумът се състои от 13 парчета, като Wiley играе соло само в първия и в последния трак. Във всички останали той получава лирическа подкрепа от всевъзможни стари и нови артисти като Kano, Skepta, Griminal, Ms D,Ghetts, Lethal Bizzle, JME, Manga, Frisco, Double S, Scratchy, Far East Movement, Angel, Emeli Sandé, French Montana и т.н. ‘The Ascent’ звучи добре, но определено не може да се мери с по-горе споменатият ‘Treddin’ on Thin Ice’Работата е там, че той не се и опитва.

Wiley живее в настоящето и мисли за бъдещето. Бийтовете и текстовете не са особено впечатляващи и запомнящи се, но клубното звучене е „на макс“, както се казва. Най-сполучливи в лирическо и личностно отношение за Wiley ще посочим последното в траклистата парче – ‘Humble Pie’, както и бонус трака ‘Broken Thoughts’.

Official site: http://www.wileyofficial.com
Twitter: https://twitter.com/WileyUpdates 
Facebook: https://www.facebook.com/OfficialWiley
Soundcloud: https://soundcloud.com/wileyofficial

41. Triad – ‘Utopia’ [Phunkfiction Recordings]

Triad е немско денс трио, състоящо се от Florian Wolters, Henry Lau и Sebastian Wolters. Всеки един от тях допринася за разнообрието на цялостния характер на формацията. Акцентът пада върху дълбочината и минимализма в звученето.

Творчеството им е супер изчистено и не случайно през последните 6 години то бива издавано за едни от най-добрите лейбъли в сферата на електронната музика, а именно – Deep Soul Music, Critical, Horizons, Nu-Directions, Engine Music, Phunkfiction Recordings, Sun&Bass и други.

Работата по ‘Utopia‘ им отнема няколко години и вътре откриваме тракове от 2009- до 2013 г. Дръм и басът доминира, но може да се чуят още техно и хаус парчета.

Сред масивният траклист от 20 песни виждаме и няколко други имена, поработили с триото по дебютният албум: Kemo – едно от най-лиричните и уважавани емсита на дръм и бас сцената, както и ремиксите на Silent Dust, EastColors и El Daro Не липсва дори и преработената „unplugged“ версия на трака с MC Fava ‘Aftermath’, който излезе за Deep Soul Music през 2010.

В албума присъства и копродукция с вокалистката Elina Monova, носещ името ‘Persistence’. Тя беше издаден през 2011 г. като част от ‘Sun&Bass‘-компилацията на едноименния сардински фестивал.

Повече за Triad ще намерите на:

Facebook: https://www.facebook.com/triadaudio
Soundcloud: https://soundcloud.com/triadaudio

–––––––––––––

Вижте още:

  1. Най-доброто от 2013 година: Албуми № 50 – 45
  2. Най-доброто от 2013 година: Видеоклипове, част I
  3. Най-доброто от 2013 година: Видеоклипове, част II
Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes