Presha представя Samurai Horo Records пред Electrоnic Explorations

MP3/Даунлоуди, Миксове — От на ноември 4, 2013 в 20:48

Колегите ни от Electrоnic Explorations успяха да си изкопчат страхотна презентация на Samurai HORO от самия шеф на лейбъла, DJ Presha.

Преди около месец за Samurai Horo излезе умопомрачителната компилация ‘Scope’, която според нас (а и не само!) е потенциален претендент за номинация от порядъка на „Най-добър албум на годината‘. Само за съпоставка ще съотнесем нашето мнение с това на Resident Advisor, които оценяват проекта с оценка 4.5/5. Въпросната компилация е десетото издание за Horo и по изключение излиза както на плочи – в цели 5 (а не в традиционните три!), така и на сиди- и на дигитален носител.

Преди да продължим с презентацията е уместно да ви разкажем в няколко изречения за Samurai ЕООД. Samurai Music Group е една от водещите дръм и бас корпорации към днешна дата, на чиято президентска позиция седи г-н Geoff Wright, представящ се под сценичното име DJ Presha. Под шапката на Samurai функционират цели три самостоятелни лейбъла – Samurai Music, Samurai Red Seal и издаващият единствено винилни копия, Samurai Horo. Още от създаването си лейбълът се фокусира върху по-експерименталния и разчупен звук, като в предишни издания виждаме имената на ASC, Tokyo Prose, новозенландското чудо FIS, Sam KDC, Kiyoko (проект на Synkro и Jack Lever), Indigo, Clarity (с предстоящ албум за Samurai Music) и Overlook.

presha

В ‘Scope’ пък присъстват почти всички от гореспоменатите агенти, както и няколко ветерани от ранга на Loxy & Resound, Klute и Cern, плюс новоизгряващи таланти като японеца ENA, Synth Sense, Consequence, Stray, Elemental, Reza, Gremlinz и други. Албумът се състои от общо 24 трака. 20 от тях излизат на плочи, 13 – на CD, а 4 са бонус към дигиталната покупка. Сложна работа, но за проект от подобен калибър това е разбираемо. Компилацията много добре показва на къде се е насочила модата в дръм и бас звука към края на 2013 г. В днешно време рядко се срещат албуми, било то компилации или други, които да излязат на 5 плочи, затова – поздравления и благодарности, разбира се!

Както споменахме в началото, последният запис, който най-цялостно представя дейността в Samurai Horo е създаденият специалнo за Electrоnic Explorations микс – Samurai Horo Label Showcase (кликнете за свободно сваляне). Селекцията на траклистата е разнообразна, като включва парчета от първите 9 издания за лейбъла, прясната компилация ‘Scope’, както и продукции, които тепърва ще излизат през идната 2014 г. „Исках да поместя колкото се може по-различни стилове от звученето, което представя Horo. Също така се опитах да включа тракове на всеки един артист, спомогнал за оформянето на лейбъла като действащ проект.’ казва Presha. Той приканва също и всички продуценти, които творят извън пределите на традиционното и които търсят поле за изява, да изпращат музиката си към Horo Dropbox. Току-виж за лейбъла се разпише някое и българско име, надяваме се!

samurai horo

Да не пропуснем да споменем, че по повод излизането на албума Indigo пусна творбата си ‘Absent‘ за свободно сваляне, така че се възползвайте безплатно!

Повече за Presha и Samurai Records ще намерите на:

Official site: http://www.surus.co.uk/samurai-music
Facebookhttps://www.facebook.com/samurai.music
Soundcloud: https://soundcloud.com/preshasamurai
Youtube: http://www.youtube.com/user/SamuraiMusicTV

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes