‘До вчера’ на Братя Аргирови се преражда в ремиксите на трима електронни български продуценти

MP3/Даунлоуди, Новини — От на октомври 8, 2013 в 10:10

Един от най-популярите български шлагери на 80-те години – ‘До вчера‘ на Братя Аргирови – ще бъде върнат към живот. Това ще се случи благодарение на едни от най-талантливите ни родни електронни продуценти. Кои са те, ще разберете от подготвения официален материал.

Ремиксите на 1000 names и на Infragreen и Big Tiger (от младия електронен лейбъл WTF IS SWAG) са създадени специално за видео конкурса „New Picture, Same Great Sound“ и вече са пуснати за свободно сваляне в Soundcloud, както и на официалния сайт на конкурса, NewPictureSameGreatSound.com.

Предизвикателството към музикантите, както и към видеомейкърите е да докажат, че времето само увеличава стойността на класиката. Песента ‘До вчера’ излиза през 1983 година и още с появата си се заковава на челна позиция за цели 5 седмици не само в България, но и в Унгария!

Радвам се, че нашата музика продължава своя живот и този конкурс е един от начините това да се случва.“ – споделя Благовест Аргиров. „Интересът към тази песен за мен не е изненада – мисля, че се дължи на аранжимента, който през 80-те беше много авангарден. До вчера’ има абсолютно новаторско наше музикално ноухау. Работехме в студиото през нощта заедно с Кирил Иванов и правехме невероятни неща – забързвахме баса със специални технологии, работехме с ритъм бокс вместо барабанист… Когато плейбекът беше готов, никой не ни вярваше, че е направен в България“ – разказват още създателите на песента.

Всеки участник в New Picture Same Great Sound може да се включи безплатно, като изтегли някой от трите ремикса от сайта на конкурса (или Soundcloud-каналите на WTF IS SWAG и 1000 names), заснеме и монтира видео към него и качи готовия материал на сайта на конкурса преди крайния срок 23:59 часа на 11 октомври 2013 г.

Жури в конкурса са утвърдени имена в българското кино и музика – музикалният журналист Ивайло Спасов, Весела Данчева и Иван Богданов от студиото за анимации Compot Collective и продуценското дуо Мисирков/Богданов. Всички те ще определят носителя на Голямата награда – уикенд пътуване за двама до Берлин с поети всички разноски и бонус – организирано посещение на специална селекция нощни клубове, избрани от Ballantine’s.

Междувременно е отворено и гласуването за наградата на публиката – победителят, събрал най-много гласове на сайта до 23:59 ч. на 22 октомври ще може да продължи запечатването на бъдещи класики със собствена GoPro камера.

Повече за 1000 names,  Infragreen и Big Tiger ще намерите по-долу.

1000 names:

1000 namesCasio Blaster и 99 Mistakes, популярни в София, Париж, Лондон, Берлин и други малки и големи европейски градове като 1000 names, са българско електронно дуо с издания за емблематични лейбъли, като Project Mooncircle, Eclectic Records, Svetlana Industries и Black Acre Records. Типично за проектите им е смесването между концептуална визия и бийтове в стил, който едновременно е разпознаваем и трудно определим. Любовта им към семплите от 70-те и 80-те години и особеният им ретро футуризъм прави включването им в „New Picture Same Great Sound“ задължително.

Official site: http://www.1000-names.com/
Twitter: https://twitter.com/1000names
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/1000-names/50165896824
Soundcloudhttps://soundcloud.com/1000names

Big Tiger:

big t_wtf is swagСъставните части на Big Tiger са две – Mojo Goro, чието основно седалище от известно време насам е Манчестър, и Hempsta (или още Cyberian), който е и основен „виновник“ за повечето чудесни неща, които се случват около мистериозния лейбъл WTF IS SWAG.

Official site: http://www.wtfisswag.com
Twitter: https://soundcloud.com/wtfisswag
Facebookhttps://www.facebook.com/wtf.is.swag
Soundcloudhttps://soundcloud.com/wtfisswag

Infragreen:

infragreen_wtf is swagInfragreen e друг сериозен агент на младия и надежден лейбъл WTF IS SWAG. Негов специалитет са семплирането, синкопираните бийтове и – както става ясно от ремикса, който направи за нашия конкурс – тънката и деликатна ирония.

Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Infragreen/326293760815382
Soundcloudhttps://soundcloud.com/infrabeats.

––––––––––––––––-

„New Picture Same Great Sound“ се реализира благодарение на Ballantine’s Bulgaria. Вдъхновени от дизайна на новата бутилка и посланието „Stay True Leave an Impression“, Ballantine’s предизвикват съвременните български артисти с креативни проекти.

Всички условия и подробности на конкурса могат да бъдат намерени сайта на New Picture Same Great Sound, във Facebook страницата на Ballantine’s Bulgaria  и в Twitter с хаштаг #newpicturesamegreatsound.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


WordPress Themes