Submotion Orchestra + Ruckspin (04.10 @ клуб Mixtape 5)

Събития (минали) — От на септември 23, 2013 в 10:55

Клуб Mixtape 5 и организаторите на зимния фестивал Horizon се обединяват около каузата да срещнат българската публика с едни от най-талантливите имена на британската електронна сцена – Submotion Orchestra и Ruckspin.

Събитието ще се осъществи точно след две седмици, на 4 октомври, когато Руби и прекрасният ѝ глас, който вече сме чували в компанията на Bonobo през 2011 г., отново ще стъпи на българска сцена, но този път в компанията на останалите музиканти от SUBMOTION ORCHESTRA. Към тях ще се присъедини и един от най-впечатляващите композитори, международни продуценти и диджеи – RUCKSPIN.

submotion orchestra-flyer

Повече за бандата ще научите от тяхната биография:

7 е цифра със символичен отенък. Ако направите кратко проучване в интернет, ще се натъкнете на доста интересни факти, свързани с това число – напр. 7 дни има седмицата, 7 са чудесата на света, 7 са смъртните гряха и пр.

Ако трябваше да правим класация на чудесата в музикалната индустрия, най-вероятно едно от тях щеше да заеме седемчленната, базирана в Лийдс, музикална формация Submotion Orchestra.

Aко до момента това име ви е убягвало по някаква причина, то сега е моментът да ви разкажем накратко за състава и дейността му. Submotion Orchestra е лайв банда, състояща се от 7 души – Ruby (вокалист), Bobby (трумпетист), Taz (клавирист), Chris (басист), Tommy (барабанист), Danny (перкусионист) и Dom (звуков инженер).

Единна цел обединява артистите от групата, които решават да се съберат през 2009 г., за да покажат прогресивното измерение на дъбстепа в един експериментален проект.

Стилът им не може да се окачестви като хомогенна смес от няколко наподобяващи си стилове, а напротив. Многодименсионална по своя състав, музиката им е наниз от най-изящни музикални перли и мъниста.

От соул и джаз мелодии, нотите се разливат върху контурите на по-нестандартно звучащия спектър на амбиънт електрониката, дъба и дъбстепа, създавайки „едновременно деликатен и твърд, обширен и плътен, силно атмосферичен и тресящ земята“ звук.

Успехът на съвместния им талант им е постигнат благодарение на на това, че всеки един от членовете на групата притежава различен музикален статус от този на другите.

Барабанистът Tommy е учил джаз в Музикалния колеж в Лийдс, като сред по-известните му професионални участия срещаме името на Gentleman’s Dub Club. Danny, чрез своите ударни инструмнети, работи над кубинските и бразилски ритм и „откакто се помни“.

Chris, наричан още Шишко е „оптимистичният глас“ на бандата. Той е специалист в соул, хип хоп, реге и денс музиката, като има доста проекти с изпълнители от вечеспоменатите жанрове, като напр. Andreya Triana (Ninja Tune), Takura (от Chase and Status) и много други.

Rub, която е единствената жена в бандата, е била състудентка на Tommy в Музикалния колеж. Джаз специалист, тя, подобно на Chris, е още привърженик на соул и на хип хоп музиката.

Dom, по-познат като Ruckspin (да, същият продуцент, за когото се сещате!), започва да продуцира и да диджейства още от 15-годишна възраст. Занимавал се е професионално като ученик по виола, а по-късно дъбстеп проектите му го поставят на челна позиция сред най-добрите денс музиканти.

Taz е доста популярен клавирист и е Submotion_new_EP_Front Cover_Finalработил с много изпълнители, сред които е и Jenna G.

Bobby пък, чието истинско име е Simon Beddoe, е свирил в някои от най-добрите банди за съвременен джаз и може да се каже, че именно неговият опит в този жанр е най-богат сред тези на колегите му в Submotion Orchestra.

До момента бандата има два издадени дългосвирещи албума – ‘Finest Hour‘ (2011 г.) и ‘Fragments‘ (2012 г.), както и две ЕР (‘Always‘ и ‘Submotion‘), като в момента тайфата работи по издаването на трето такова, озаглавено ‘1968 ЕР‘.

Целият ‘Finest Hour’ може да бъде чут по-долу:

Изглежда 2013 е изключително заета за момчетата и Руби. Преди да свирят в България още няколко европейски държави ще могат да ги видят и чуят.

След София турнето им продължава в Истанбул, Прага, Братислава, Бърно, а после се прибират у дома. На 4 октомври ше стискаме палци да чуем както композиции от ‘Finest Hour’ и ‘Fragments’, така и нещо съвсем свежо от предстоящото им EP.

Целиият ‘Fragments’ може да бъде чут по-долу:

Вечерта на 4 октомври ще бъде още по-незабравима и благодарение на електронния диджей дует 1000 names и на момчетата от True Badness – Diamondz и Tommy Gun, които са едни от главните инициатори на предстоящото събитие.

–––––––––––––––-

Билетите за концерта на SUBMOTION ORCHESTRA са вече в продажба в мрежата на Ticketstream в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Office 1 Superstore, M-Tel, Orange, Техномаркет, На Тъмно, клуб Строежа, бар Петък, както и онлайн на www.ticketstream.bg .

Първите 50 билета ще бъдат на цена от 15 лв. До деня на събитието ще бъдат 20 лв., а на входа на клуба 25 лв. Събитието е 18+.

–––––––––––––––-

Повече за артистисте ще намерите на:

Към събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/148023245406778/

Submotion Orchestra:

Official sitehttp://submotion.co.uk/
Twitter: https://twitter.com/Submotion
Facebookhttps://www.facebook.com/submotionorchestra
Soundcloudhttps://soundcloud.com/submotion-orchestra
Youtubehttps://www.youtube.com/submotionorchestra

Ruckspin:

Facebookhttps://www.facebook.com/mrruckspin
Soundcloudhttp://soundcloud.com/ruckspin

1000 names:

Official sitehttp://www.1000-names.com/
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/1000-names/50165896824
Soundcloudhttps://soundcloud.com/1000names
Друго: http://finestego.com/2013/04/15/finest-ego-monthly-mix-025-april-2013-in-spring-and-summer-wishhill-by-1000names/

Diamondz:

Facebook: 
https://www.facebook.com/DIAMONDZBASS
Soundcloudwww.soundcloud.com/diamondzbass

Tommy Gun: https://www.facebook.com/TommyGunDJ

True badnesshttps://www.facebook.com/thisistruebadness

Horizon Festivalwww.facebook.com/horizonfestivalbg

Тагове: , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes