Just Blaze & Baauer – ‘Higher’ (feat. JAY Z) (видео)

Видеоклипове — От на август 30, 2013 в 21:33

Съвместният проект на Just Blaze и Baauer (в който присъстват дори и вокалите на JAY Z!) ‘Higher‘ най-накрая се сдоби със свое видео! Казваме „най-накрая“, защото тракът наддаде стон още през януари, a едва през август се запознахме и с красивия му видеопартньор, дело на великия Nabil Elderkin.

Най-общо вокалите на рапъра спасяват ‘Higher‘ от монотонното му звучене, в което ясно се разпознава стила на Baauer. Леснозабележими са някои от звуковите елементи, използвани както в тук, така и в първия му официален хит, ‘Harlem Shake’.

Лично наше мнение е, че трап продуцентът не може да се похвали с кой знае колко особен талант и ако трябва да е благодарен на някого за славата си, то това определено не са само неговите умения. Голям принос за успеха му е непреднамерената инициатива на многохилядните му почитатели, която именно го направи популярен. Едва ли иначе човек като JAY Z би го взел на сериозно, камо ли да постави името си редом до неговото. Но ето, че това се е случило, така че, спираме до тук с критиката и си признаваме, че тракът си го бива!

Ако сте любопитни да разберете малко повече за видеото, веднага ви споделяме кратка фактология. Кадрите са заснети в далечна Керала, Индия в рамките на три дни – период от време, който на повечето от нас се вижда кратък. Но за хора, на които се налага да работят на открито по време на мусонния сезон, работата им си е цяло изпитание. Всичките, сполетяли снимачния екип трудности обаче не са нищо друго освен заслужен опит и великолепна продукция.

В кратко интервю за The Fader режисьорът Nabil споделя, че в клипа не участва нито един професионален актьор. Всички показани лица – както на възрастните, така и на децата, са реални войници, учещи и/или практикуващи едно от най-древните бойни изкуства в света, Каларипаяту. Благодарение на кадрите, ставаме свидетели не само на техните бойни умени, но и на скрития им актьорски талант!

justblaze-bauuer-videoshoot2

Тагове: , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes