HMSU pres. Broken Balkanz 2013

Събития (минали) — От на юни 10, 2013 в 14:17

Българските дръм и бас пионери и основоположници на стила в България H.M.S.U. представят издание 2013 от летния фестивал Broken Balkanz, който ще се проведе в рамкитена 21 – 23 юни, в полите на Витоша. Разберете от пресинфото, кои ще бъдат тазгодишните гости на фестивала и какво да очаквате от него!

broken balkanz 2013

BTK (Virus / Renegade Hardware / Dutty Audio) – БРАЗИЛИЯ:

Чак от Бразилия приветстваме BTK, чиято продукция блести в картотеките на повечето лейбъли в тежката категория: Virus Recordings, Shogun Audio, Playaz Recordings и Renegade Hardware. Tези и много други са солидна опора под краката му и BTK е признат и подкрепян навред, а траковете му редовно се завъртат в сетовете на най-могъщите в бранша. BTK_430Ed Rush & Optical, Andy C, Friction, DJ Hype, Audio са първите няколко, които ни идват наум. Дебютният му албум, измайсторен редом с Optiv, излиза през 2012 година за Virus Recordings и помита всичко по пътя си, за да се закове сред шампионите, а BTK си намира заслужено място сред титулярите в А-група.

За всеобщото благо BTK създава и своя собствена щампа, Dutty Audio. Лейбълът отваря врати в края на 2010-та година и е пласмент за личната продукция на артиста и за многобройните му колаборативни проекти. Днес Dutty Audio е дом и на куп любими артисти, обединени около мисията да радват света с безупречна висококачествена продукция, рилийс след рилийс.

Оставяйки колосалната му разнообразна продукция настрана, трябва да отбележим, че BTK е изключително умел диджей. С изпълненията си зад дековете успява да изгради солидна репутация по цял свят. Резидент е за Hardware по партитата в легендарния клуб Cable, а също така е обиколил има-няма цял свят – Европа, Австралия, Южна Америка и отвъд – пълнейки зали и клубове до пръсване. А хубавото едва сега започва – наостряйте уши за много изненади през 2013-та!

OPTIV (Cause 4 Concern / Red Light / Virus)  – Британия

През последните 13 години Едуард Холмс е по-познат като Optiv, а също така като един от четиримата гиганти във вероятно най-влиятелния дръм и бас колектив до ден днешен – Cause4Concern.

Optiv & BTK 3В зората на кариерата му терминът „MP3“ даже не е заченат в перспективата на музикалното бъдеще и дъбплейтът е предпочитаният от ди джеите формат. Музикалната продукция на Optiv е отпечатана на плочи с емблемата на над 20 лейбъла – по-непоклатимо доказателство за майсторство и репутация от това няма.

През 2002 година се пръква отрочето на Optiv – лейбълът Red Light Records. Дебютното LP издание ‘Strangeways / Flatworm’ бележи началото. Днес списъкът с рилийси е доста дълъг и включва все големи имена като Black Sun Empire, The Upbeats, Mindscape, Neonlight, Rymetyme и Zero Method. Какво можем да кажем за звученето на Red Light? – технично, ускорено, с метален привкус и винаги с безупречно качество на изработка.

Днес Optiv се подвизава в Швейцария и продължава да поднася изключителна музика за Red Light и Cause4Concern. Участва дейно и в редица колаборативни проекти, сред които възхитителният албум ‘Dirty Tricks’ с BTK за Virus Recordings, който срази сцената през 2012-та.

MEFJUS (Bad Taste / Virus / Mindtech] – Австрия:

Летният фестивал на открито ще бъде връхлетян и от  задаващият се със заплашителна скорост ураган Mefjus. Първоначално е набелязан в Австрия, но вече е нанесъл поражения на международно ниво. Бясната му продукция и съвместните му проекти говорят сами за себе си и се открояват в общо взето всеки новоизлязъл нюрофънк микс.

mefjus-1Закърмен е с хип-хоп и от малък борави с техника, така че започва да продуцира доста рано. Семката му е хвърлена в електрониката и младият талант успешно се възползва от последните технологични крясъци в музикалната продукция. През 21-ви век почти всичко се прави с компютър, но за да прибави повечко характер на чудовищните звуци, Mefjus използва и аналогови съоръжения. Така траковете му се отличават от всичко, което сте чували до момента.

Динамичният младеж не обича да се ограничава и изследва всякакви дълбини. Често бяга от класическото 175bpm темпо на дръм и бас жанра и се потапя в даунтемпо, дъбстеп и други електронни измерения. В ди джей изпълненията си отдава голямо значение на тези по-благи стилове и се концентрира върху дръм енд бейс кулминацията, която ускорява пулса на публиката на макс.

Продукцията му обогатява колекциите на немалко лейбъли: Bad Taste, Disturbed, Trust in Music, Citrus, Tilt, Mindtech и Ammunition Recordings, а заготовките за бъдещи мелачки нямат край. Бъдещето несъмнено вещае попътен вятър на Mefjus и радост за вашите уши.

NYMFO (Commercial Suicide / Metalheadz / C.I.A) – Холандия:

Какво да кажем за Nymfo (по паспорт Бардо Камп) освен, че пъпът му е хвърлен в музиката? С години опит зад гърба си холандският талант е доказана закономерност на дръм енд бейс сцената, с образцови умения както в студиото, така и на ди джей пулта. Изключителните му попадения, издадени за Commercial Suicide, Metalheadz и Critical Modulations, го правят мерило за жилав, техно-наситен, взривоопасен дръм енд бейс звук. Добавете към това непоклатимата му репутация на резидент за събитията Red Zone и Breek в Айндховен. През 2012-та за пореден път прескочи общоприетите звукови бариери с дебютния си албум ‘Characters’, издаден през юни за Commercial Suicide.

NYMFO-1През последните няколко години чудото на Амстердам два пъти бива провъзгласено за най-добър холандски диджей. Може и да не е новоизлюпила се звезда в индустрията, но наскоро успява за пореден път да се извиси сред най-обещаващите продуциращи таланти. Разнообразният му, заразителен стил се откроява в сетовете на Goldie, Friction, Fabio, Hype, BSE, Teebee, Klute, Doc Scott, S.P.Y, Commix, Kasra, Logistics и много други.

Започнах да миксирам на 14 и не след дълго се забърках с промотиране. Зарибих се от първата секунда. Исках да правя музика, но през повечето време ме мързеше. След като се запознах с Icicle подукционната част ми се стори по-интересна. Той ми показа триковете и тънкостите, така че ми беше доста по-лесно да се захвана сериозно”.

Nymfo пробива през 2007-ма с издания за Shogun Ltd, Renegade Hardware и Critical заедно с Icicle. Следват соло издания за Critical и Crunch. Парчето му с Icicle ‘Franky Mountain’ заковава престижна позиция в тавата на RamDimensions 3’ EP. С повечко тренинг и много разнообразие успява да си заслужи място сред лейбълите C.I.A, Inneractive, Samurai Music и 31 Records. Истинската лудница обаче се отприщва през 2010-та, когато с ефикасна комбинация от мощни бийтове и хипнотично техно-влияние се появява в LP изданието на Black Sun Empire (‘Kempi‘), в Commercial Suicide (‘Matchstick b/w Bionic Fingers’) и в Critical Modulations (‘Try To Forget b/w Autonomous Robot’). Трите сингъла палят фитила на тълпата и името на Nymfo се предава от уста на уста по цял свят. Следват шумни овации за ‘Double Dutch’ EP (Commercial Suicide) през 2011-та – и четирите парчета ще се помнят дълго занапред. Nymfo най-после решава, че е съзрял достатъчно и времето е подходящо за голяма стъпка напред – гениалният албум ‘Characters’, който естествено намира убежище под покрива на Commercial Suicide.

Nymfo пленява сърцата на безброй фенове по цял свят на фестивали от ранга на Lowlands и по далечни дестинации като Нова Зеландия и Южна Африка. Безспирно търси нови и нови места, където да разшири музикалните си хоризонти.

––

Организаторите на феста предлагат организиран транспорт от Варна и Бургас. Желаещите могат да закупят специален пакетен на цена от 45 до 55 лева, в който се включва организиран транспорт с автобус в двете посоки и билет за трите дни на фестивала. Така феновете от Варна, Шумен, В.Търново, Плевен, Бургас, Ямбол, Нова Загора, Стара Загора и Пловдив могат да се телепортират директно на мястото на събитието на промо цена.

Тръгването е на 21-ви в петък, а връщането на 23-ти в неделя. При закупуване на този промо пакет, всичkи които желаят да споделят незабравимото изживяване наречено Летен Фестивал на Открито, ще могат да направят това с минимални усилия за транспорт и оптимален разход на средства и време. Автобусът ще извози желаещите до самото място на събитието.

Това предложение е с предварително записване, а повече информация може да намерите на – fest.transport@hmsu.org и страниците на HMSU в социалните мрежи. Организаторите призовават желаещите да побързат, защото местата са ограничени и предложението е валидно до продаване на всички места в транспортните средства.

Повече за фестивала и за H.M.S.U. ще намерите на  http://fest.hmsu.org/

Тагове: , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

WordPress Themes