Stash!:09 – Mengeme

Миксове — От на април 10, 2013 в 13:30

Микс номер 9 е дело на Mengeme! Той ще ни разкаже за предстоящото събитие „Sofia Beats„. Не пропускайте!

Stash!: Защо mengeme?

Mengeme: Mengeme e най-старият ми ник още от времената на DnB-форума. Тогава нещата бяха други, бяхме на 18-19 години. Исках да правя диджей сетове, смесени с тежки семпли, като например запис на зъболекарска машинка и т.н. Представях си как тежките звуци притискат мозъка на слушателите.

S!: Как започна влечението ти по музиката?

M: Несъзнателно, от много ранна възраст. Пусках си разни микстейпове на баща ми. Той е върл фен на фънк, блус и R&B музиката. По-късно, към 4-ти клас (1991-1992г), сестрата на Гената от 3-ти вход ни светна на Guns’n’Roses. Оттам се започна с рок и метъл вълната. Слушахме доста Sepultura и Pantera. По-нататък и всичко останало. Зарибих се по хип хопа едва в последните 5-6 години, общо взето покрай ню-скуул вълната, която стартира благодарение на Alpha Pup, Brainfeeder, Klipmode, LuckyMe и така нататък.

S!: Какво става с Auditory Ossicles?

M: С групата имахме малка пауза за известно време, но сега продължаваме. Оглеждаме се за издател за новото ни EP. Ще имаме и нов член. Подготвяме интересни неща за летните планински фестивали. Тези, които ни следят, знаят че се стремим всеки един наш концерт да е различен от предните. Доста сме вдъхновени от посления ни концерт с Насекомикс, на който за първи път миксирахме звуците си в квадрофоничен сетъп.

Auditory Ossicles

S!: Ами със соло проектите?

M: В момента нищо. Нямам време покрай работата ми. Нямам и много вдъхновение да правя музика сам. Ориентирам се повече към диджейски прояви, а останалото предпочитам да се случва с групата.

S!: Колко често ти се случва да изслушаш песен и да си кажеш „Уау!“, когато свърши? Какво – в музикално отношение – е способно да предизжика подобен ефект у теб?

M: Често се случва. Има толкова много хубава музика на тази планета. Обичам хапливи ритми, синкопи и слаби времена.

S!:Кое парче те е впечатлило най-много през последната година?

M: Ако имаш предвид за нещо изляло през миналата година… За мен годините нямат голямо значение. Много хора се подхлъзват по най-новите вълни без дори да се замислят дали им харесва. По-скоро го правят, защото това определя някакъв социален статут за тях и имат нужда да са супер „куул“ и „хип“. Не мога да повярвам, че трап музиката съществува въобще. Иначе да се върна на въпроса, Dimlite е един от хората, които винаги ми чупят главата. Едно от последните му парчета, коeто много ми харесва, се казва ‘Cogwheel Gag’.

S!: Разкажи ни малко повече за „Sofia Beats“. Какво ви накара да направите партито, какви са плановете ви за него?

M: „Sofia Beats“ е нещо, което, лично на мен и още няколко човека, ни липсва много. Това е и основната причина да го направим. Въпреки името, музиката която искаме да присъства на това парти, не е единствено бийтс, но определено ще се акцентира на това. Искаме да дадем платформа и на български бийтмейкъри, които да представят нови неща. С приоритет са лайв сетовете. Не искаме да се разраства, за да не се размие, но в идеалния случай ще е готино да можем да каним и артисти от чужбина, които харесваме много. Най-добре обаче е хората да чуят, отколкото да се опитвам с думи да опиша. Може би тук е добре да отбележа и че датата за първото парти се мести на 20 април (повече за партито тук)

S!: Какво й липсва на българската сцена? 

M: На българската сцена ѝ липсва откачена публика. Мисля, че хората трябва да се забавляват и да танцуват повече.

S!: А какво качество притежават българските музиканти, което липсва на музиката извън България?

M: Преди десетина дена озвучавах Теодосий Спасов Фолк Квинтет. Ето това е нещо, което няма как да има извън България.

–––––––––––––

Предишни издания:

Stash!:01 – Legend4ry (Великобритания)
Stash!:02 – Roka (България)
Stash!:03 – GBX (Бразилия)
Stash!:04 – Minstrell (България)
Stash!:05 – Crook Tactics (България)
Stash!:06 – Tekniq (България)
Stash!:07 – dMONO (България)
Stash!:08 – Rossen Pavlov (България)

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

WordPress Themes