Om Unit – ‘Dark Sunrise’ (Feat. Tamara Blessa)

Видеоклипове — От на юли 12, 2012 в 06:02

С Tamara Blessa се срещнахме преди около няколко месеца в парчето (и видеото) на SpectraSoul ‘Away With Me’, а с Om Unit (Jim Coles) – във фоайето на мадритски хотел, дал подслон на 60 души – участници, от академията на RBMA (Red Bull Music Academy) през изминалата година. Днес, отново се срещаме със същите тези двама талантливи изпълнители в съвместното им парче ‘Dark Sunrise’, което буквално не можем да спрем да слушаме от вчера вечерта!Непреднамерено създалият се баланс между уменията на двамата лондончани не се дължи единствено на сходните им предпочитания към електронните музикални жанрове, но също така и на тяхната духновна активност. В едно кратко интервю за Red Bull Jim и Tamara признават, че винаги използват – или са използвали – различни начини за отпускане на сетивата преди да влязат в студиото за записи.

Така например, продуцентът споделя, че предпочита различни медитативни техники, като напоследък се осланя на енергизиращото въздействие на китайските бойни изкуства и по-точно на лечебния ефект на „Qi Gong“ – древна китайска медитативна система, която подпомагамага протичането на кръвообращението в тялото, като едновременно с това способства и за цялостното здравословно състояние на човека.

Е, можем да кажем, че и този път дуото не е пропуснало да извърши ритуалното си отпускане, тъй като крайният резултат е повече от успешен! В новия сингъл, използваните от продуцента синтезатори както винаги звучат като взети назаем от
миналото, но същевременно успели да откраднат някой и друг звук от бъдещето. А сред комплексното съчетание от различни епохални музикални звукови тенденции намира място вокалното послание на „новата Katy B“, елегантно приканваща ни за всеобща промяна.

Инициативата по разпространението на ‘Dark Sunrise’ на пазара ще започне в края на месеца (30 юли) от лейбъла Civil Music, с който музикантът отдавна работи, а самият трак е част от третото официално ЕР на Om Unit ‘Aeolian’ – продукт, привеждащ под общо заглавие пет невероятни авторски парчета. Освен новоизгрялата певица Blessa в новия краткосвирещ албум участие взимат още ремикс-версиите на трака ‘Ulysses’ на Reso и на Sweatson Klank, а Kromestar, който е съавтор на парчето ‘Lightworkers Call’, отбелязва присъствието си с чисто ново звучене, което, да споменем само помежду другото, нещо не се харесва особено на старите му колеги.

Очакваме с нетърпение предстоящия албум ‘Aeolian’, а ако на вас ви допада музикалната дейност на Om Unit, очаквайте предстоящо ревю на новия продукт съвсем скоро!

Не пропускайте да прочетете, ако все още не сте, специалното ни интервю с г-н Coles точно ТУК.

Траклиста на ‘Aeolian‘:

1. Ulysses
2. Dark Sunrise (feat Tamara Blessa)
3. Om Unit – Fumes
4. Lightworkers Call (feat Kromestar)
5. Slowfast Matrix
6. Ulysses (Reso’s Different Drum Remix)
7. Ulysses (Sweatson Klank Remix)

Tamara Blessa: http://soundcloud.com/tamara-blessa

Om Unit: http://www.omunit.com / http://soundcloud.com/omunit/

Тагове: , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes