BIG BIG SUMMER REGGAE vol.9

Събития (минали) — От на юни 30, 2012 в 09:25

Най-голямото събитие през годината, посветено на ямайската музика – BIG BIG SUMMER REGGAE – по традиция идва в началото на юли, защото регето в сърцевината си носи духа на лято, дух на свобода и радост. Създадено преди 9 години, с цел да се превърне в епицентър на реге живота в страната ни, „BIG BIG“ както мнозина го наричат за по-кратко, доказа силата нa ZionLionz Soundsystem да развиват това което са започнали с лъвска неумолимост и спокойната неуморност на Любовта.

Деветото издание на събитието ще се състои в добре познатия club *MIXTAPE 5*, а специален гост ще е самият JAH MASON – име достатъчно познато на милионите почитатели на автентичната ямайската музика по света. Очаквайте и традиционнто за BIG BIG представяне на най-новото в българската реге сцена. Така, че ако музиката на Ямайка някога е докоснала сърцето ви – SAVE THIS DATE (and don’t be late) !

JAH MASON

Съвременна руутс реге легенда JAH MASON е артист с мисия. Бивше денсхол емси през 90-те години – известен като Perry Mason, след срещата си през 1995 г. с Capleton и David House той прибавя към името си „Jah“ и след като се присъединява към растафарианския орден Bobo Ashanti започва да създава реге с осъзнати („conscious”) текстове, в които посланието е също толкова важно, колкото и самата музика.

Роден през 1970 г. в Manchester Parish, Ямайка, Jah Mason е вокален артист с характерен „sing-jay” стил, причисляван към „семейството” на изпълнители като Sizzla, Capleton и Anthony B. Неговият въздигащ глас и силни текстове са отклик на огромната нужда на хората от повече позитивен дух в реге и денсхол музиката днес… Дейвид Джефрийс от Allmusic го нарича „неуморен художник”, който ревностно изпълнява своето обещание всяка изпята от него дума да бъде камък в храма на Справедливостта.

Мощния рев на Jah Mason ще разтърси на 6 юли /петък/ столичния club *MIXTAPE 5*. На сцената до него ще застанат музикантите от REBELITES, които доказват успешно от години умението си да създават и изпълняват реге музика от най-високо качество. В лайн-ъпа блестят разбира се и имената на селекторите от ZionLionz Soundsystem, гласът на формацията Kappa Irie, Jahmmi Youth от Roots Rocket, който ще представи на събитието нoвия си видеоклип, dub-мастъра Samity заедно с Shaka Bo, джънгълистите Dj Conscious и xDEx от Bassheads, американският денсхол специалист Selecta Trodda – дългогодишен приятел на фестивала, както и небезизвестния Selecta Lazy Face (Jamaican Airforce).

Събитието ще бъде разгърнато в рамките на двете залови помещения – REGGAE/DANACEHALL Room + DUB & BASS JUNGLE Room.

Датата е 7 юли (петък), а входът – 8 лв. при предварително закупуване и 10 лв. на входа.

Enter: presale 8 BGN / door 10 BGN

TICKETS -> http://web.ticketstream.cz/bgts/

Artists:

– Jah Mason(Jamaica)
– Rebelites (BG)
– Jahmmi Youth (Roots Rocket / BG)
– Zionlionz Soundsystem Selectors:
AstralA ,Brmbaras, Dancing Lion, Olaijah, Freakkita, P6u, Dj Zion
– MC Kappa Irie (Zionlionz Soundsystem / BG)
– Samity b2b Shaka BO (BG)
– Selecta Lazy Face (Jamaica Air Force /BG)
– Selecta Trodda (USA)
– DJ Conscious b2b xDEx (Bassheads /BG)

Supported by:
http://www.mixtape5.com/
http://www.stagemasters.bg/
http://www.facebook.com/jamaicaairforce
http://www.bassheads.org/
https://www.facebook.com/centrofuga

club *MIXTAPE 5*, 1, Bulgariq Blvd., „Gallery“underpass

Тагове: , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes