Submotion Orchestra – ‘It’s Not Me It’s You’ (видео)

Видеоклипове — От на март 31, 2012 в 11:19

Седем опияняващи ухото таланти са виновни за музиката на ‘It’s Not Me It’s You‘.

7 е цифра със символичен отенък. Ако направите кратко проучване в интернет, ще се натъкнете на доста интересни факти, свързани с това число – напр. 7 дни има седмицата, 7 са чудесата на света, 7 са смъртните гряха и пр. Ако трябваше да правим класация на чудесата в музикалната индустрия, най-вероятно едно от тях щеше да заеме седемчленната, базирана в Лийдс, музикална формация Submotion Orchestra.

Aко до момента това име ви е убягвало по някаква причина, то сега е моментът да ви разкажем накратко за състава и дейността му. Submotion Orchestra е лайв банда, състояща се от 7 души – Ruby (вокалист), Bobby (трумпетист), Taz (клавирист), Chris (басист), Tommy (барабанист), Danny (перкусионист) и Dom (звуков инженер). Единна цел обединява артистите от групата, които решават да се съберат през 2009 г., за да покажат прогресивното измерение на дъбстепа в един експериментален проект.

Submotion-Orchestra-Dan-Medhurst-7911Стилът им не може да се окачестви като хомогенна смес от няколко наподобяващи си стилове, а напротив. Многодименсионална по своя състав, музиката им е наниз от най-изящни музикални перли и мъниста. От соул и джаз мелодии, нотите се разливат върху контурите на по-нестандартно звучащия спектър на амбиънт електрониката, дъба и дъбстепа, създавайки „едновременно деликатен и твърд, обширен и плътен, силно атмосферичен и тресящ земята“ звук.

Успехът на съвместния им талант им е постигнат благодарение на на това, че всеки един от членовете на групата притежава различен музикален статус от този на другите. Барабанистът Tommy е учил джаз в Музикалния колеж в Лийдс, като сред по-известните му професионални участия срещаме името на Gentleman’s Dub Club. Danny, чрез своите ударни инструмнети, работи над кубинските и бразилски ритм и „откакто се помни“. Chris, наричан още Шишко е „оптимистичният глас“ на бандата. Той е специалист в соул, хип хоп, реге и денс музиката, като има доста проекти с изпълнители от вечеспоменатите жанрове, като напр. Andreya Triana (от Ninja Tune), Takura (от Chase and Status) и много други. Rub, която е единствената жена в бандата, е била състудентка на Tommy в Музикалния колеж. Джаз специалист, тя, подобно на Chris, е още привърженик на соул и на хип хоп музиката. Dom a.k.a Ruckspin (да, същият продуцент, за когото се сещате!) започва да продуцира и да диджейства още от 15-годишна възраст. Занимавал се е професионално като ученик по виола, а по-късно дъбстеп проектите му го поставят на челна позиция сред най-добрите денс музиканти. Taz е доста популярен клавирист и е работил с много изпълнители, сред които е и Jenna G. Bobby пък, чието истинско име е Simon Beddoe, е свирил в някои от най-добрите банди за съвременен джаз и може да се каже, че именно неговият опит в този жанр е най-богат сред тези на колегите му в Submotion Orchestra.

До момента бандата има два издадени ЕР-албума (‘Always‘ и ‘Submotion EP‘) и един дългосвирещ – ‘Finest Hour‘, който излезе през изминалата година. Парчето ‘It’s Not Me It’s You‘, чието видеото може да видите по-долу, е първият сингъл с видеопродукция от предстоящия албум ‘Fragments‘. Какво да ви кажем още… Наистина чудесна песен, наистина чудесен видеоклип, наистина чудесно настроение ни вдъхва музиката им! Надяваме се съвсем скоро да чуем още от предстоящия продукт!

Повече за Submotion Orchestra ще откриете на: http://submotion.co.uk/ и на http://soundcloud.com/submotion-orchestra .

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

WordPress Themes