Интервю с Numa Crew (Италия)

Интервюта — От на април 19, 2011 в 07:11

Момчетата от Mirizma бяха така добри да ни предоставят интервюто си с италианското Numa Crew! Научете повече за италианската формация от него.

Mirizma: Здравейте! Представете ни се, ако обичате – от къде сте, от колко члена се състои Numa Crew, от колко време се познавате и как се запознахте въобще?

Lapo: Здрасти, аз съм Lapo от Numa Crew. Numa Crew се сформира преди пет години като колектив от диджеи и емсите. Седем човека сме и всички живеем във Флоренция, Италия. Занимаваме се с диджействане, продуциране, звукозапис и промоутинг. Преди бях бас китарист и в един проект, наречен Telematik Guru – проект за електронна музика и инструментали. Направихме малко IDM музика като миксирахме Autechre и Boards of Canada с малко пост-рок елементи (Mogwai). Още двама души от сегашното ни крю се включиха в тази банда. В началото Numa Crew се фокусираше предимно върху хип хоп и джънгъл звученето, докато през 2006 г. не се запознахме с дъбстепа.

М: Кога за първи път решихте да се занимавате по-сериозно с продуциране, организиране на партита и запознаване на публиката със звуците, които ви харесват?

L: Най-важният момент беше, когато подписахме договор с Elastica. Първият рилийз беше на Botz, ‘Maniacs, през 2007 г. Бяхме много щастливи и развълнувани и от този момент нататък започнахме да работим все по-усилено.

М: Във вашите парчерта се наблюдава силно присъствие на реге и денсхол теченията. Можете ли да споделите кое ви впечатли чак толкова в тези жанрове, че те така силно да повлиящт на музиката ви?

L: Харесвам реге музиката и тази на Sound System – от стария дъб до съвременния денсхол. В момента слушам Cocoa T, Cutty, Vybz Kartel, Busy Signal. А главната причина да правим реге ремикси, е моята голяма любов към рагата и дьънгъла.

М: Как стоят нещата с дъбстеп сцената в Италия? Има ли много ентусиазирани крюта, които да тласкат музиката напред?

L: Дъбстеп сцената не е толкова развита в момента, но е в процес на прогрес. Има някои добри промоутъри и диджеи в Милано, Торино, Рим, Масерата и Верона. Вижте нещата на тези момчета: Dj Foster, De Niro, Viral crew, Mother inc, Infusion!

М: А сега ще може ли да ни споделиш някои от любимите ти дъбстеп диджеи/ продуценти/ лейбъли? И също така, дали има някое определено дъбстеп парче, което можеш да наречеш най-любимо? Като например това на Digital Mystikz – ‘Anti-War Dub’?

L: Любимият ми изпълнител е Breakage, любимият лейбъл – DMZ, а относно парчето – ремикса на Loefah на ‘Moonson’. Просто ми напомня за добрите стари времена!

Numa Crew

М: Знаем, че си имал парти с Malа преди около месец. Какво е преживяването да имаш възможността да бъдеш на една сцена с такава легенда?

L: Беше много приятно, направи страхотен сет с много свежи дъбплейтове. Държа се много добре с нас. Определено е велик!

М: Може ли да споделиш на българската публика нещо за бъдещето на крюто? Някакви предстоящи дати на релийзи или пък концерти някъде по света?

L: Новата ‘ERBA ще излезе скоро. Предварителен преглед ще е възможен следващата седмица в интернет. Много съм горд със старите издани на ERBA, като ‘Herbalist’ и ‘Gangsta Na Play’, но това ще бъде още по-добро! Също така, пускаме нов дигитален лейбъл, наречен Voodoo rebel и на 14-ти април ще излезе първото ЕР (ще включва кудуро и афро музика от Arge). Ще свирим и на Outlook festival този септември – най-добрият фестивал за дъбстеп музика, което ще бъде подходяща възможност за нас.

М: И един последен въпрос – как беше престоят ти в България? Наслаждава ли се на пътешествието и на концерта?

L: Изкарахме си страхотно в България!!! Партитата бяха страхотни и ни харесаха и двата концерта. Добра храна, добър джойнт и перфектна гостоприемност.

Повече за Numa Crew ще намерите на:

Official site: http://www.numacrew.com
Twitter: https://twitter.com/numacrew
Facebook: https://www.facebook.com/numacrew
Soundcloud: https://soundcloud.com/NUMA-CREW

(автор: Цветомир Алеков)

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 мнения

Бъдете първият, оставил мнение!

Оставете мнение


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes